Росія повинна відповісти за злочини в Україні, якщо не хоче стати ізгоєм – прем’єрка Естонії

Читать на русском
Після закінчення війни в Україні росія повинна відповысти за воєнні злочини та рішення вторгнутися в сусідню країну.
Кая КалласФото: Kiur Kaasik

Після того, як війна в Україні буде закінчена, рф має бути притягнута до відповідальності за вторгнення в сусідню країну та скоєні воєнні злочини. Тільки це дасть їй шанс розвивати нормальні відносини із Заходом.

Про це в інтерв’ю Associated Press заявила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, перебуваючи на Мюнхенській безпековій конференції.

«Я не думаю, що з державою-ізгоєм, яка насправді не відмовилася від імперіалістичних цілей, можуть вестись звичайні відносини. Якщо ми не засвоїмо цей урок і не притягнемо до відповідальності за злочини агресії, воєнні злочини продовжуватимуться», – впевнена Каллас.

Естонська прем’єрка підкреслила, що перш ніж можна буде говорили про відносини з росією, повинна настати її відповідальність.

Відповідаючи на питання про заклики Китаю до мирних переговорів і припущення, що західні країни затягують війну, озброюючи Україну, Каллас зазначила: хоча всі прагнуть миру, угода, яка передбачатиме окупацію території України росією, стане сигналом для світу, що «агресія може окупитися».

Тому, вважає прем’єрка Естонії, вторгнення росії має обійтись їй у «вищу ціну, щоб всі агресори або потенційні агресори у світі зрозуміли, що це не окупається».

Раніше Кая Каллас заявляла, що світ має тримати росію в ізоляції до повної деокупації України.

Також повідомлялося, що Естонія у новому пакеті допомоги Україні віддала усі свої 155 мм гаубиці.

Крім цього, Естонія ухвалила рішення надіслати Україні рекордний пакет військової допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: