Естонія відправить Україні рекордний пакет військової допомоги

Читать на русском
Естонія надасть Україні найбільший з початку війни пакет військової допомоги на суму 113 млн євро. Таким чином, підтримка Естонії перевищить 1% ВВП.
Фото: KIUR KAASIK

Уряд Естонії схвалив відправку в Україну найбільшого з початку повномасштабної війни пакету військової допомоги загальною вартістю 113 млн євро.

Як пише місцеве видання ERR, до нього увійдуть гаубиці, боєприпаси, машини підтримки артилерійських частин та гранатомети.

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

Таким чином, після відправлення цієї партії допомоги загальний обсяг військової підтримки України з боку Естонії зросте до 370 млн євро – це трохи більше 1% ВВП країни.

Естонія передасть Україні десятки гаубиць калібру 155 та 122 міліметри, тисячі снарядів, вантажний автотранспорт для їх перевезення, понад 100 протитанкових гранатометів Carl-Gustav та понад 1000 пострілів до них.

«Якщо впаде Україна, опиниться під загрозою свобода і в решті світу. Допомагаючи Україні захищати свою незалежність, ми захищаємо право на свободу та демократію всіх держав, зокрема Естонії», – сказала прем'єр-міністерка Кая Каллас.

Нагадаємо, останній пакет допомоги Естонії Україні було схвалено у грудні. Туди, зокрема, увійшли безпілотники та зимове обмундирування.

Напередодні стало відомо, що США готують один із найбільших пакетів військової допомоги Україні. За інформацією ЗМІ, пакет включатиме кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Stryker, а також ракети GLSDB.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: