Окупанти визнали, що знищення Маріуполя було цілеспрямованою тактикою

Читать на русском
Російські окупанти визнали, що повне знищення Маріуполя, що на Донеччині, було їх цілеспрямованою тактикою.
Getty Image

Російські окупанти визнали, що повне знищення Маріуполя, що на Донеччині, було їх цілеспрямованою тактикою.

Про це повідомляє Маріупольська міськрада у Telegram.

Зокрема, в дописі наголошують, що бойовик Олександр Ходаковський у своєму telegram-каналі прямим текстом написав, що при захваті Маріуполя стояла мета «зносити перед собою все». Теж саме тепер окупанти роблять з Вугледаром.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

«Ми зносимо перед собою все, що противник може використовувати як укриття, і тому такі наслідки. Досвід боїв у Маріуполі показав, що достатньо декілька грамотно організованих взводів, щоб тримати батальйон. Щоб потрапити до будівлі і проводити в ній зачистку – до будівлі ще треба підійти. Противник косить вогнем штурмовиків на підходах, і лише один вихід – зносити цю будівлю хоч чимось», – написав загарбник.

Нагадаємо, у тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти засипали русло річки Кальчик, а водогін спрямували через трубу. Це спричинило екологічну катастрофу.

Додамо, «руський мир» стер з землі кілька міст України: на їхньому місці залишилися лише руїни, про «звільнення» яких переможно повідомляють кремлівські пропагандисти. Деякі населені пункти вже не відбудовуватимуть. На інфографіці «Слово і діло» – які міста були повністю чи частково зруйновані війною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: