У Києві та ще шести областях запровадили превентивні відключення світла через загрозу ударів

Читать на русском
У Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях превентивно відключають електроенергію.

У Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях превентивно відключають електроенергію через загрозу чергової ракетної атаки рф.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі УкраїниГлава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.

«Через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла», – сказано в повідомленні.

У компанії уточнили, що це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Пізніше стало відомо, що у Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях також застосовують превентивні відключення електроенергії через загрозу ворожої ракетної атаки. Про це повідомили глави ОВА та обленерго.

Нагадаємо, у суботу вранці 18 лютого росія знову атакувала Україну ракетами. Два вибухи пролунали у Хмельницькому. На півдні є збиті цілі. Також повідомлялося про роботу ППО на Дніпропетровщині.

У Міненерго напередодні повідомляли, що енергосистема у вихідні працюватиме з резервом потужності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: