Кулеба у Мюнхені провів 15 переговорів за добу: про що домовилися

Читать на русском
На полях конференції главі українського МЗС вдалося поспілкуватися з низкою топ-політиків та дипломатів, серед яких генсек НАТО, держсекретар США та голова дипломатії G7.
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за добу провів півтора десятки переговорів на полях Мюненської конференції з безпеки.

Про це повідомили у прес-службі МЗС у неділю, 19 лютого.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Серед політиків, з якими зустрічався Кулеба, були генсек НАТО, держсекретар США, топ-дипломат Китаю, голова дипломатії G7, віце-канцлер ФРН, а також глави МЗС Пакистану, Іраку, Бразилії, Японії та Швеції.

У міністерстві повідомили, що під час переговорів вдалося домовитися про прискорення постачання Україні зброї та боєприпасів, а також про масштабніше розгортання потужностей оборонної промисловості союзників.

Крім того, сторони обговорили нові санкції проти росії, просування Формули миру та «мобілізацію підтримки» важливих для Києва голосувань в ООН.

Нагадаємо, раніше Кулеба повідомив про зустріч із міністрами країн «Великої сімки». У ході переговорів сторони зосередилися на питаннях постачання зброї Україні та запровадження нових санкцій проти Росії.

Напередодні про важливість підтримки України та збільшення допомоги для неї говорив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: