Союзники України можуть відправляти бойові танки ЗСУ вже зараз – Шольц

Читать на русском
Союзники, які готові передати Україні танки німецького виробництва, можуть зробити це вже зараз, заявив Шольц у Мюнхені.
Фото: Jens Krick / Getty Images

Союзники, які готові передати Україні танки німецького виробництва, можуть зробити це вже зараз. Німеччина допоможе з логістикою та навчить екіпажі бійців ЗСУ.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки 17 лютого, пише The Guardian.

Україна отримає німецькі Leopard 1 та Leopard 2: порівняння танківУкраїна отримає німецькі танки Leopard 1 та Leopard 2. На інфографіці – порівняння двох машин.

«Ми беремо на себе відповідальність, яку в такі часи має нести країна такого розміру, розташування та економічної сили, як Німеччина», – сказав Шольц.

Він закликав країни, які можуть відправити танки західного зразка в Україну, зробити це якнайшвидше.

«Усі ті, хто може надіслати бойові танки цього типу, повинні зробити це. Міністр оборони Пісторіус, міністр закордонних справ Бербок, і я особисто інтенсивно закликаємо до цього. Німеччина робитиме все, що в її силах, щоб зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками тут у Німеччині або надавати підтримку з погляду постачання та логістики», – сказав канцлер Німеччини.

Нагадаємо, сьогодні на Мюнхенській конференції також виступили президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: