Путін переоцінює свої можливості: в ISW сумніваються, що росія зможе захопити Донбас до березня

Читать на русском
Путін знову переоцінив можливості своєї армії, ставлячи завдання захопити Донбас до березня. Російська армія не відновила достатньої бойової сили.

Володимир путін, ймовірно, переоцінив можливості російських збройних сил, ставлячи завдання повністю захопити Донбас до березня. Немає жодних доказів того, що росія відновила достатню бойову міць.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Самогубство по-російськи: як Путін далі збирається воювати з УкраїноюВолодимир Путін все далі втягує свій народ у м'ясорубку війну. Постачанням західної зброї в Україну він збирається протиставити наступ масами піхоти у стилі Першої світової війни.

«Путін, мабуть, знову переоцінив можливості російських збройних сил. ISW не виявила жодних доказів того, що росіяни відновили достатню бойову міць, щоб завдати поразки українським військовим на сході України та захопити понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області (понад 42% загальної площі) до березня», – йдеться у звіті.

Аналітики також вважають, що великий російський наступ до квітня, швидше за все, передчасно завершиться під час квітневого сезону весняних дощів, перш ніж буде досягнуто суттєвого оперативного впливу.

Виснаження російських сил може створити сприятливі умови для ЗСУ, щоб почати контрнаступ наприкінці весни або влітку, додали в ISW.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков припускає, що росія може розпочати новий наступ до 24 лютого. За його словами, він може бути на Донбасі та на півдні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов називав можливі напрями наступу рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: