Зруйноване війною житло: скільки заяв уже подали в «Дію»

Читать на русском
Через програму Дія українці надіслали вже понад 325 тисяч повідомлень про знищення чи пошкодження житла.

Через додаток «Дія» українці надіслали вже понад 325 тисяч повідомлень про знищення чи пошкодження житла.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Скільки українців мешкають у пошкодженому війною житлі: міністр озвучив цифруПонад 2,4 млн українців проживають у пошкодженому чи зруйнованому внаслідок агресії росії житлі.

«Наразі через Дію українці подали понад 325 тис. повідомлень про знищення або пошкодження житла. Проаналізували їх у розрізі регіонів, обговорили механізм роботи реєстру, де фіксуються руйнування внаслідок війни, визначили три напрямки відшкодування: на поточний ремонт, на капітальні ремонтні роботи та на повну відбудову зруйнованого житла», - повідомив прем'єр.

За його словами, уряд активно готується до запуску відновлювальних проектів у житловому секторі.

«Відновлення житла українців – пріоритетний напрямок швидкого відновлення. На це мають бути спрямовані кошти від конфіскованих російських активів», – написав він.

Крім того, Шмигаль розраховує на якнайшвидше ухвалення Радою законопроекту №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок терористичних дій росії.

Нагадаємо, Українці, чиє житло постраждало від війни, мають змогу подати заявку на відшкодування в «Дію». Це стосується й житла, зруйнованого з 2014 року.

Також українцям спишуть кредити на житло та авто, зруйновані війною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: