ВАКС засудив до 10 років колонії пособника екслісника Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього керівника приватної компанії у хабарництві.
Віктор Сівець

Вищий антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі для колишнього директора ТОВ «Лістрейд» Сергія Олексієнка, якого САП обвинувачує в пособництві колишньому голові Державного агентства лісового господарства Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«14 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому директору приватного товариства, за пособництва якого колишній голова Держлісагентства та його дружина одержали понад 10,9 млн Євро неправомірної вигоди (що за курсом Національного банку України на відповідні дати одержання неправомірної вигоди становить 116 404 706 грн). За вироком суду особі призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати адміністративно-господарські посади строком на три роки з конфіскацією майна», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректора ТОВ «Лістрейд» Сергія Олексієнка.

Крім того, суд застосував спеціальну конфіскацію на 1,441 млн доларів США та 1,220 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагенства у Швейцарії.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. У цій же справі обвинувачують Олексієнка, він допомагав в одержанні неправомірної вигоди.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС дозволила заочне розслідування стосовно Сівця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: