САП зачитала обвинувальний акт у справі екслісника Януковича

Читать на русском
Антикорупційний прокурор зачитав обвинувачення колишньому керівнику приватного підприємства, який допоміг одержати неправомірну вигоду ексліснику Віктора Януковича.
Віктор Сивець

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила обвинувальний акт стосовно колишнього керівника приватної компанії, який допоміг колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій одержати понад 141,3 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«21 квітня у ВАКС за участі прокурора САП відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього директора приватного товариства, за пособництва якого колишній голова Держлісагентства та його дружина одержали понад 3,6 млн доларів та 10,8 млн євро неправомірної вигоди (141,3 млн грн за курсом Національного банку України). На засіданні прокурор САП оголосив короткий виклад обвинувального акту. Також сторони виступили зі вступними промовами», – інформують у САП.

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Вказані кошти були перераховані на банківські рахунки компаній Mega-Commerce Limited, Meganon-Commerce LLP і Faraday&Co SA.

Нагадаємо, суд заочно взяв під варту дружину Сівця. Також на засіданні встановили, що ексголова Держлісагентства часів Януковича має російський паспорт. Раніше суд залишив заарештованим маєток дружини Сівця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: