Апеляція ВАКС дозволила заочне слідство стосовно лісника Януковича

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу прокурора САП, якою дозволила проводити спеціальне досудове розслідування стосовно підозрюваного.
Віктор Сівець

Апеляційна палата дозволила Національному антикорупційному бюро заочно проводити розслідування стосовно колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Таке рішення 18 серпня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Раніше слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у наданні дозволу на заочне слідство стосовно Сівця. Тому прокурор САП подав на таке рішення апеляційну скаргу. Вивчивши її, колегія суддів задовольнила апеляцію і дозволила заочне розслідування.

Як відомо, Сівець переховується в Росії і має російський паспорт. Тому його оголосили в розшук. Пізніше Київській апеляційний суд з чергової спроби НАБУ і САП заочно взяв під варту ексголову Держлісагентства.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Паралельно у ВАКС слухається справа стосовно одного зі спільників дружини Сівця.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв ексголову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: