Чотири банки, 130 організацій та осіб: Politico дізналося подробиці десятого пакету санкцій проти росії

Читать на русском
ЄС може ввести санкції проти чотирьох російських банків, включаючи Альфа-банк, а також проти 130 організацій та осіб, серед яких російські чиновники, воєначальники, пропагандисти.
Reuters

Десятий пакет санкцій Європейського союзу проти росії може торкнутися чотирьох російських банків, включаючи найбільший приватний Альфа-банк.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на офіційних осіб та дипломатів ЄС.

Також серед можливих обмежень є заборона на участь громадян росії у радах директорів критично важливих інфраструктурних компаній Євросоюзу.

Санкції проти «Росатому»: Єрмак озвучив, на які кроки Україна тепер очікує від заходуУкраїна вже запровадила санкції проти російської атомної галузі. Тепер настала черга західним партнерам застосувати низку обмежень.

У санкційний пакет можуть включити 130 організацій та осіб, серед яких російські чиновники, воєначальники, пропагандисти, а також компанії та приватні особи в інших країнах, пов'язані з війною проти України чи ПВК «Вагнер».

Крім цього, за інформацією видання, ЄС має намір заборонити імпорт російського каучуку та бітуму та експорт у росію низки товарів, включаючи вантажні автомобілі, інші важкі транспортні засоби та машини, що використовуються у будівельному секторі.

Десятий пакет санкцій включатиме додаткові заборони на експорт електронних компонентів, які росія може використовувати для виробництва зброї. Але поки що неясно, чи потрапить під заборону російський експорт алмазів.

Новий пакет санкцій обговорюватиметься у Євросоюзі у середу, 15 лютого.

Нагадаємо, ЄС хоче прийняти десятий пакет антиросійських санкцій до річниці вторгнення рф в Україну.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше розповідала деякі деталі майбутніх обмежувальних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: