Росія готує «жорсткий» наступ одразу з кількох напрямків - прем'єр Польщі

Читать на русском
Матеуш Моравецький оцінив ймовірність швидкого початку нового наступу росіян, а також вказав на можливий напрямок головного удару окупантів.
PAP/Andrzej Lange

Росія готується до відновлення наступу на українські території. Таку думку висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Про це повідомляє Bild.

Політик упевнений, що путін не збирається виводити свої війська з України. Замість цього російський диктатор планує розпочати новий масований наступ із кількох напрямків, щоб «оточити Україну».

За словами Моравецького, одним із головних напрямків атаки може стати Київ.

«Особисто я вважаю, що план путіна та його людей полягає в тому, щоб оточити Україну. Він готується і при цьому відчуває, що йому потрібно атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я думаю, що українці не можуть виключати настання з Білорусі на північну частину України, щоб оточити Київ із заходу», – вважає прем'єр Польщі.

Рф готується до «максимальної ескалації»: Данілов назвав можливі терміни та напрямки нового наступуРосія може спробувати ще раз атакувати Україну з півночі, півдня та сходу. За словами Олексія Данілова, максимальна ескалація можлива у найближчі два-три тижні.

Польський прем'єр вважає, що погода порушила плани росіян. Тепла зима та м'який ґрунт не підходять для наступу важкої техніки.

«Швидше за все, путін захоче дочекатися, поки висохне весь бруд. Але згідно з інформацією, яка надходить з України, я знаю, що планується ще один російський наступ, можливо, у березні чи квітні, і це буде дуже жорсткий наступ. Путін сповнений ненависті до України. До того ж він захоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець. І я маю побоювання, що він знову нападе на Київ», – розповів Моравецький.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що російські війська можуть спробувати організувати наступ із двох напрямків. Він також додав, що під ці цілі росія мобілізувала 500 тисяч людей.

При цьому західні експерти вже говорять про те, що окупанти навряд чи зможуть досягти стратегічного успіху в потенційному наступі цієї весни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: