Землетрус у Туреччині та Сирії: кількість загиблих сягає вже понад 33 тисячі

Читать на русском
Зазначається, що у районі лиха працює 70 літаків, 167 гелікоптерів, 24 кораблі, 45 дронів, 9 безпілотників.
Anadolu Agency/Getty Images

Кількість смертей через землетрус у Туреччині та Сирії перевищила 33 тисячі.

Про це повідомляє AFAD, що надав дані по Туреччині.

«Загинуло 29605 громадян. У роботах, які проводяться в зоні землетрусу, задіяно 233 320 осіб і 12 322 одиниці техніки та будівельної техніки. 147 934 наших громадян, які опинилися в зоні землетрусу, евакуювали в інші провінції», - йдеться у повідомленні AFAD.

Втрати Туреччини від землетрусів оцінюють у 84 мільярди доларівПотужні землетруси в Туреччині призведуть до втрат в економіці на суму 84 млрд доларів, що є близько 10 відсотків він ВВП країни.

Зазначається, що у районі лиха працює 70 літаків, 167 гелікоптерів, 24 кораблі, 45 дронів, 9 безпілотників.

Згідно з інформацією CNN, у Сирії загальна кількість смертей становить 3576 осіб (раніше ЗМІ повідомляли про 4500 загиблих у Сирії - ред.), у тому числі 2168 у контрольованих повстанцями районах на північному заході, за даними групи цивільної оборони «Білих шоломів», і 1408 смертей у контрольованих урядом режиму частинах Сирії, за даними сирійських ЗМІ.

При цьому «Білі шоломи», які оголосили про завершення пошуково-рятувальних операцій у п'ятницю, повідомили CNN у суботу, що загальна кількість загиблих значно збільшиться.

Нагадаємо, що напередодні у Туреччині з-під завалів врятували українку та її 4-річного сина.

Раніше посольство України в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв'язок після потужного землетрусу 6 лютого.

Також відомо, що до Туреччини вирушила вже друга група українських рятувальників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: