У Туреччині понад 100 забудовників, будівлі яких не витримали землетрусу, заарештують

Читать на русском
Суди Туреччини дозволили заарештувати понад 130 підрядників, які можуть бути причетні до будівництва будинків, що не витримали землетрусу.
Getty Images

Суди Туреччини дозволили заарештувати понад 130 підрядників, які можуть бути причетні до будівництва будинків, що не витримали землетрусу

Про це пише Associated Press.

«Незважаючи на дію в Туреччині затверджених на рівні закону будівельних норм, які відповідають стандартам сейсмотехніки, у країні вони дотримуються дуже рідко. Це спричинило таку велику кількість зруйнованих будинків від землетрусу», – йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що після землетрусу в країні було видано ордери на арешт 131 особу. Це підрядники, які можуть бути причетними до будівництва будинків, що не витримали землетрусу.

Міністр юстиції Туреччини пообіцяв покарати всіх винних, а прокурори почали збирати зразки будівель для доказів матеріалів, використаних у будівництві.

«Частину забудовників уже затримали. Так трьох підрядників, які хотіли втекти з країни, затримали в аеропорту Стамбула, ще двох – у провінції Газіантеп», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, на кордоні Туреччини з Вірменією вперше за 35 років відкрили пункт пропуску для доставки гумдопомоги.

Раніше розповідали, що у Туреччині з-під завалів врятували українку та її 4-річного сина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: