Туреччина вперше за 35 років відкрила кордон з Вірменією: деталі

Читать на русском
На кордоні Туреччини з Вірменією вперше за 35 років відкрили пункт пропуску для доставки гумдопомоги.
twitter.com serdarkilic9

На кордоні Туреччини з Вірменією вперше за 35 років відкрили пункт пропуску для доставки гумдопомоги.

Про це повідомляє Anadolu.

Відомо, що для доставки допомоги провінціям, які постраждали від землетрусів у Кахраманмараші, Туреччина вперше за 35 років відкрила кордон з Вірменією. П’ять вантажівок із допомогою у суботу, 11 лютого, перетнули кордон через пункт пропуску Алікан у провінції Ігдір.

«Відразу після землетрусу, крім пошуково-рятувальної групи з 28 осіб і технічного обладнання, пакет екстреної допомоги вірменського народу, включаючи 5 вантажівок зі 100 тоннами їжі, медикаментів і води, також вирушив до Адиямана, пройшовши через Аліканські прикордонні ворота сьогодні вранці», – заявив спеціальний представник Туреччини у Вірменії Сердар Кіліч,

Варто зазначити, що цей прикордонний пункт пропуску попереднього разу використовувався в 1988 році, коли у Вірменії стався сильний землетрус, і Туреччина надсилала до постраждалих районів допомогу. Кордон між двома сусідніми країнами закритий із 1993 року через конфлікти з низки питань, включаючи окупацію Вірменією Нагірного Карабаху та події 1915 року, за часів Османської імперії.

Нагадаємо, станом на ранок 11 лютого кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 23 700 осіб. Розбір завалів ще триває.

Раніше розповідали, що у Туреччині з-під завалів врятували українку та її 4-річного сина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: