До Туреччини прибули українські рятувальники та парамедики

Читать на русском
До Туреччини прибула група українських рятувальників та парамедиків для надання допомоги у ліквідації наслідків землетрусу.
скріншот з відео

До Туреччини прибула група українських рятувальників та парамедиків для надання допомоги у ліквідації наслідків землетрусу.

Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ України Мері Акопян у Twitter у середу, 8 лютого.

Число загиблих через землетрус у Туреччині та Сирії наблизилося до 9,5 тисячУ Туреччині внаслідок землетрусу загинули щонайменше 6,9 тисяч людей, у Сирії – не менше 2,5 тисяч.

«Ми не відвернемося від трагедії, яку переживає Туреччина, навіть якщо Україна стала предметом повномасштабного вторгнення. 87 рятувальників, парамедиків з належним спорядженням прибули, щоб допомогти та ліквідувати наслідки землетрусу. Життя – це найцінніше», - написала вона.

Нагадаємо, напередодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про введення режиму надзвичайного стану в 10 провінціях країни, що постраждали від землетрусу, на три місяці.

Кабмін розпорядився направити до Туреччини загін рятувальників для надання допомоги у ліквідації наслідків землетрусу, а президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допопоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: