Землетрус у Туреччині: під завалами можуть перебувати п'ятеро українців

Читать на русском
Є інформація про ймовірне перебування п'ятьох українців під завалами, повідомили в МЗС. Ще 22 громадяни України не виходять на зв'язок.
Anadolu Agency/Getty Images

У Туреччині під завалами можуть перебувати п'ятеро громадян України. Ще одну українку було госпіталізовано, її життю нічого не загрожує.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Вісім українців попросили про евакуацію із Туреччини – посолДо посольства України в Туреччині звернулося вісім українців із бажанням евакуюватися з регіону Газіантеп, у якому вчора стався масштабний землетрус.

«Маємо інформацію про ймовірне перебування 5 українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку. 1 громадянка була госпіталізована. Загроз їі життю немає. Загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Інші 22 громадянина не виходять на зв'язок. Працюємо над встановленням місць їхнього знаходження, підтримуємо зв'язок із рідними», – написав він.

За інформацією Ніколенка, українські консули вирушили на південь Туреччини для допомоги українцям після землетрусу. Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої потреби, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, медичну допомогу постраждалим та організацію евакуації.

Нагадаємо, напередодні до Туреччини прибула група українських рятувальників та парамедиків для надання допомоги у ліквідації наслідків землетрусу.

Раніше у місті Хатай врятували з-під завалів двох громадян України, яких вважали загиблими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: