Нова хвиля мобілізації в росії запланована на кінець лютого – Генштаб

Читать на русском
Нова хвиля мобілізації в росії, за інформацією Генштабу, запланована на кінець лютого. Підготовка вже триває.
Ілюстративне фото

Друга хвиля мобілізації в росії може початися наприкінці лютого. Підготовчі заходи проводяться, зокрема, в окупованому Криму.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У кремлі розповіли, чому продовжує діяти путінський указ про мобілізаціюПєсков запевнив, що мобілізацію в росії завершено. Але указ путіна передбачає інші пов'язані з цим заходи, тому продовжує діяти.

«На тимчасово окупованій територій Автономної республіки Крим ворог проводить підготовчі заходи до чергової хвилі мобілізації. Так, до 29 січня поточного року всі так звані державні, та приватні установи повинні подати списки осіб на бронь до військових комісаріатів. Наступна масова хвиля мобілізації запланована на кінець лютого. В той же час, з 1 лютого поточного року всі ремонтні та будівельні роботи на бюджетних підприємствах та в установах будуть припинені, а всі заплановані кошти – перенаправлені на забезпечення збройної агресії проти України», – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, росія хоче мобілізувати ще 500 тисяч людей упродовж січня-лютого 2023 року.

Загалом шляхом кількох хвиль мобілізації росія спробує зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: