Яка ситуація в енергосистемі після серії атак: в «Укренерго» відповіли

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі складна, але контрольована. Однак можливі аварійні відключення світла у Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та Києві.

В Україні ситуація в енергосистемі досі складна, але контрольована. Однак можливі аварійні відключення світла у Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та Києві.

Про це повідомляє «Укренерго» у суботу, 11 лютого.

Атака рф на об'єкти енергетики: Галущенко назвав області із найскладнішою ситуацієюУ шести областях України є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, високовольтну інфраструктуру. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

«Енергосистема України зазнала 17 атак дронів-камікадзе у південному та південно-східному регіонах. Є попадання по теплоелектростанціях та об'єктах магістральних мереж…тепер ситуація в енергосистемі складна, але контрольована. Завдяки професійній роботі аварійних бригад вдалося оперативно загоєти споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних відключень», – сказано у повідомленні.

У Харкові через учорашні пошкодження енергетичних об'єктів уже застосували аварійні відключення.

«Також через мережеві обмеження, введені після пошкодження ворогом об'єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення у Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та Києві», – попередили у компанії.

На Одещині ремонтникам вдалося ввести в роботу частину обладнання.

Нагадаємо, увечері 10 лютого українські військові знищили 20 ударних дронів Shahed, які запустили росіяни. Водночас відомо про пошкодження трьох енергооб'єктів у Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: