Росія прагне приховати великі втрати військової техніки – ISW

Читать на русском
Кремль вживає заходів щодо підготовки оборонно-промислової бази росії до затяжної війни в Україні, приховуючи масштаби втрат.
Фото: Reuters

Кремль продовжує готувати оборонно-промислову базу росії до затяжної війни в Україні. При цьому масштаби реальних втрат ретельно приховуються.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

9 лютого президент рф володимир путін доручив Агентству стратегічних ініціатив надати підтримку суб'єктам федерації у розвитку виробництва дронів.

Того ж дня заступник голови ради безпеки росії дмитро медведєв відвідав танковий завод в Омській області. За підсумками візиту він заявив про необхідність нарощення виробництва різних озброєнь. Зокрема йдеться про сучасні танки – як відповідь на військову допомогу Заходу Україні.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Раніше сайт оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx повідомляв, що російська армія втратила в Україні 1012 танків. Ще 546 танків захопили українські війська. Ці сукупні втрати становлять приблизно половину танків, які росія направила до України на початку повномасштабної війни.

Такої кількості танків достатньо, щоб оснастити більш ніж 15 танкових полків або бригад, або близько 150 батальйонно-тактичних груп.

Аналітики вважають, що російським військовим необхідно швидко компенсувати ці втрати для збереження здатності вести великомасштабні бої. Особливо якщо мова йде про наступальні операції.

«Зусилля кремля щодо поступової підготовки оборонно-промислової бази росії до затяжної війни, уникаючи при цьому ширшої мобілізації російської економіки, як і раніше, несумісні з масштабами війни, яку російські військові ведуть в Україні, і масштабами втрат російської військової техніки», – зазначають експерти.

Нагадаємо, Медведєв заявив, що рф нарощує виробництво найпотужніших засобів поразки.

Також повідомлялося, що війська рф намагаються наступати на чотирьох напрямках - вони виснажені і несуть великі втрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: