Новообрані прокурори САП приступили до роботи

Читать на русском
Відібрані на конкурсі антикорупційні прокурори вже взялися до роботи та вже підтримують в суді державне обвинувачення.

Новобрані на конкурсі вісім прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з 1 січня приступили до роботи та вже здійснюють повноваження прокурорів.

Про це під час публічного обговорення «Антикорупція під час війни. Підсумки 2022 року» заявив заступник керівника САП Андрій Синюк, повідомляє «Слово і діло».

«Ми змогли провести конкурс та відібрати вісім нових прокурорів для антикорупційної прокуратури, які уже з 1 січня приступили до роботи та разом з нашими більш досвідченими прокурорами повністю вклинились у неї. Наразі вони підтримують обвинувачення в суді і здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях», – підкреслив Синюк.

Водночас, за його словами, 12 раніше обраних прокурорів наразі є мобілізованими до лав Сил оборони України. Це, своєю чергою, значно збільшило навантаження на решту прокурорів.

«Якщо в середньому було навантаження вісім кримінальних проваджень, які перебувають на розгляду в суді. То на сьогодні це в середньому 14 кримінальних проваджень. Тобто навантаження в середньому зросло на 75%», – наголосив заступник керівника САП.

Нагадаємо, конкурсна комісія затвердила кандидатуру Олександра Клименка як нового керівника САП. Раніше розпочався конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: