Колишньому голові Херсонської ОВА повідомили про підозру

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру у шахрайстві та підробці документів ексглаву Херсонської ОВА Геннадія Лагуту.

Служба безпеки повідомила про підозру у шахрайстві та підробці документів екс-главу Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагуту.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У ДБР уточнили, у чому підозрюють колишнього міністра НасаликаПідозра ексміністру енергетики Ігорю Насалику. У ДБР розповіли, за якою справою та за якою статтею оголошено підозру.

Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів);

ч. 4 ст. 190 (шахрайство).

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Один із епізодів, який зараз розслідує українська спецслужба, стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній чиновник привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування.

За матеріалами слідства, навесні 2022 року, у найспекотніший момент вторгнення окупантів, чиновник сам звернувся до місцевого підприємця з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування «для службових цілей». З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб.

Втім, у липні 2022 року чиновник скористався її відсутністю в Україні та вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса.

Таким чином, він отримав від нотаріуса довіреність, що уповноважила його розпоряджатися цим авто (у тому числі продати, передати в оренду на умовах на власний розсуд).

Далі чиновник «продав» цей автомобіль своєму підлеглому - керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а наступного дня той «перепродав» його своєму керівнику назад. На цей час на транспортний засіб накладено арешт. У ході експертизи встановлено, що на «нотаріальній довіреності» поставлено фальшивий підпис підприємця.

Досудове розслідування продовжується.

Зазначимо, СБУ не називає прізвища підозрюваного, але повідомляє, що чиновник обіймав посаду голови ОВА з жовтня 2021-го до липня 2022 року. У цей час главою області був Геннадій Лагута.

Нагадаємо, Геннадія Лагуту у червні було звільнено з посади керівника Херсонської ОДА. На його місце призначили Ярослава Янушевича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: