Підозрювану екссуддю апеляційного госпсуду викликали на допит

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили дві повістки про виклик колишньої служительки Феміди, яка звільнилася у відставку.
Антоніна Мартюк

Національне антикорупційне бюро викликало на допит суддю Північного апеляційного господарського суду у відставці Антоніну Мартюк, якого підозрюють у недостовірному декларуванні.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ.

«Повістка про виклик Мартюк Антоніни Іванівни, Вам необхідно прибути 15 і 16 лютого 2023 року о 15:00 до Національного антикорупційного бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для допиту як підозрюваної у кримінальному провадженні №52021000000000269 від 18.05.2021», – йдеться у повідомленнях.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру судді Північного апеляційного госпсуду у відставці Антоніні Мартюк. Як стверджують у НАБУ, екссуддя Північного апеляційного госпсуду не вказала дані про дві квартири і гараж у Чехії (у Празі та Карлових Варах), які їй належать. Також вона «забула» згадати і про 5,3 млн чеських крон (згідно з курсом НБУ 6,5 млн грн на дату отримання), які отримала від продажу кватири, підвалу та гаражу у Празі. Таким чином загальна сума незадекларованих суддею статків становить майже 14 млн грн.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя припинила довічне утримання чотирьох засуджених колишніх суддів. Стосовно трьох з них був оголошений обвинувальний акт суддями Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: