Справа Онищенка: ВАКС призначив до розгляду обвинувачення стосовно судді Денисюк

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинувальним актом стосовно служительки Феміди.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк у справі, пов'язаній з газовими схемами колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 10 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 січня 2017 року за № 42017000000000011, за обвинуваченням (Тетяни Денисюк – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 375 КК України», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 3 березня 2023 року. Справу розглядає колегія суддів у складі: головуючий Тимур Хамзін, судді Сергій Мойсак і Віра Михайленко.

Як відомо, антикорупційний суд виправдав суддю Денисюк у зловживання службовим становищем. Також суд закрив епізод про винесення завідомо неправосудного рішення через декриміналізацію злочину. Щоправда Апеляційна палата ВАКС виправдувальний вирок скасувала і призначила повторний розгляд справи в суді першої інстанції.

Нагадаємо, САП обвинувачуює Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі і зловживанні службовим становищем. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: