Вирок екссудді з Луганщини: АП ВАКС закінчила підготовку до розгляду скарги

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовчі дії для розгляду скарги на вирок, яким засудили до тюремного строку колишнього суддю-втікача.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким заочно засудили до 10 років позбавлення волі колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 16 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційної скарги захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 8 листопада 2022 року, ухвалений за результатами розгляду кримінального провадження №42015051110000062 від 05 листопада 2015 року стосовно обвинуваченого (Руслана Юхимука – ред.), за ч.3 ст. 368, ч.3 ст. 358, ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Розгляд апеляційної скарги призначити на 14 лютого 2023 року о 10:00 у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС засудив Юхимука до 10 років позбавлення волі із забороню обіймати посаду судді строком на 3 роки (після відбуття основного покарання) та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, 16 квітня ВАКС призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука, який втік до російської федерації після його викриття НАБУ на одержанні неправомірної вигоди.

За версією обвинувачення, суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області у змові з фізичною особою вимагав та отримав 4000 доларів за ухвалення рішення про зняття арешту з автомобіля та відмову у задоволенні подання прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: