ВРП припинила довічне утримання чотирьох засуджених екссуддів

Читать на русском
Дисциплінарних орган суддівського врядування припинив відставку чотирьох колишніх служителів Феміди через їхнє засудження.

Вища рада правосуддя припинила довічне утримання колишніх суддів Ківерцівського районного суду Волинської області Івана Підгорного, Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана, Сєвєродонецького міського суду Луганської області Олени Горбатенко і судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олега Василюка. Вироки щодо них набули чинності.

Таке рішення 2 лютого ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«З огляду на вказане ВРП вирішила припинити відставку суддів Івана Підгорного, Олексія Бурана, Олени Горбатенко, Олега Василюка зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо них за вчинення умисного злочину», – вирішив орган.

Як відомо, екссуддю Василюка засудили до 2 років позбавлення волі за зловживання впливом; Горбатенко – призначили 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим терміном у 3 роки; Бурану – теж 5 років умовно з іспитовим у 3 роки, а Підгорного – звільнили від відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності, хоч перша інстанція і визнала його винуватим.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко. Вона за гроші намагалася підкупити суддю Харківського ОАСК для ухвалення потрібного рішення. Цей вирок ще не набув чинності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: