Справа «Укртатнафти»: до бюджету вдалося відшкодувати понад півмільярда гривень

Читать на русском
Нове керівництво «Укртатнафти» терміново перерахувало до бюджету понад 500 млн грн. податків, несплачених колишнім менеджментом.
Фото: СБУ

Нове керівництво «Укртатнафти» терміново перерахувало до бюджету понад 500 млн грн. податків, несплачених колишнім менеджментом.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

За даними слідства, колишні керівники компанії продавали пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку. У той же час суми акцизного збору закладалися в ціну для споживачів.

Сума збитків, завданих державному бюджету лише за цим епізодом, перевищує 605 мільйонів гривень.

«Для відшкодування завданих Україні збитків правоохоронці здійснили відповідне інформування нинішнього менеджменту компанії», – зазначили у СБУ.

Після цього компанія терміново перевела на рахунки держави 531 млн гривень. Відшкодовані кошти планують направити Збройним Силам України для забезпечення військових потреб.

Нагадаємо, кілька тижнів тому СБУ та БЕБ викрили колишніх керівників «Укрнафти» та «Укртатнафти» у присвоєнні 40 млрд гривень.

У рамках розслідування правоохоронці провели обшуки в олігарха Ігоря Коломойського, на користь якого могла здійснюватися така злочинна діяльність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: