Махінації в «Укрнафті» та «Укртатнафті»: одній із фігуранток повідомили про підозру

Читать на русском
СБУ та БЕБ повідомили про підозру одній з фігуранток схеми присвоєння 40 млрд гривень в Укрнафті та Укртатнафті.

Служба безпеки та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

Про це повідомила пресслужба СБУ 3 лютого.

Обшуки у Коломойського: СБУ виявила масштабну схему присвоєння 40 млрд гривеньВиявлено масштабні схеми присвоєння 40 млрд. гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Коломойському повідомлено про підозру.

Йдеться про головного бухгалтера «Укртатнафти» – вона переховувалась в Ужгородському районі Закарпаття, але співробітники спецслужби встановили її місцезнаходження.

«Серед іншого встановлено, що ПАТ «Укртатнафта» виробляло та реалізовувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось ціну для споживачів. Тож заборгованість по сплаті акцизу за даним епізодом складає 605 млн грн», – сказано в повідомленні.

Наразі правоохоронці продовжують слідчі дії в рамках провадження про присвоєння 40 млрд гривень колишнім менеджментом акціонерних товариств.

«Зокрема, у Дніпрі було викрито приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов'язаних підприємств, печатки тощо», – зазначили у СБУ.

Таким чином, пояснили у службі, правоохоронці шукають виведені активи «Укрнафти» та «Укртатнафти» та встановлюють усі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Нагадаємо, 1 лютого СБУ провела обшуки в будинку олігарха Ігоря Коломойського. Вони пройшли в рамках розслідування махінацій в «Укртатнафті» та «Укрнафті». СБУ та БЕБ викрили масштабні схеми присвоєння 40 млрд гривень колишнім менеджментом компаній. Топ-менеджменту повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: