Збитки «СхідГЗК»: Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захист на вирок, яким заочно засудили двох обвинувачених.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким колишнього заступника генерального директора державного підприємства «СхідГЗК» Ігоря Голобородька засудили до 9 років позбавлення волі, а директора торгового дому «Еко-Сервіс» Ігоря Ведуту – до 8 років ув'язнення.

Таке рішення 22 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника в інтересах обвинувачених (Ігоря Голобородька та Ігоря Ведути – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 02.11.2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС заочно засудив до 9 років колонії ексзаступника гендиректора ДП «СхідГЗК» Голобородька, а керівника ТД «Еко-Сервіс» Ведуту – до 8 років позбавлення волі. Обом призначили додаткове покарання у вигляді конфіскації всього належного майна.

За версією обвинувачення, в період з лютого по травень 2015 року екскерівник ДП «СхідГЗК» уклав із директором ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб держпідприємства, якими незаконно збільшили ціни на 31%, а у подальшому — на 57%. При цьому вартість закупівлі сірки зростала поетапно, оскільки у процесі продажу щоразу задіяли не менш ніж три компанії-посередниці. У результаті цієї схеми державному підприємству завдано збитків на 24,5 млн грн.

На підставі матеріалів, зібраних детективами під час досудового розслідування, НАБУ домоглося анулювання угод із закупівлі ДП «СхідГЗК» сірки за завищеним цінами. Рішення суду набуло законної сили, а відтак – створене підґрунтя для стягнення з приватної компанії на користь ДП «СхідГЗК» безпідставно переплачених 25,4 млн грн.

Нагадаємо, 2 жовтня 2021 року НАБУ і САП заочно повідомили про підозру директору Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігорю Ведуті та колишньому заступнику генерального директора комбінату Ігорю Голобородьку.

Пізніше суд заочно заарештував директора ТД «Еко-Сервіс» Ведуту. Також суддя заочно взяв під варту ексзаступника гендиректора СхідГЗК Голобородька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: