8,25 млн грн збитків «Центренерго»: директору приватної фірми продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання і продовжив строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного керівника приватної компанії.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 січня строк дії обов'язків, покладених на директора ТОВ «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Його НАБУ і САП підозрюють у завданні 8,25 млн грн збитків ПАТ «Центренерго».

Таке рішення 17 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив директору ТОВ «Юнайтед Енерджі» 2,08 млн грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись поза межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин, які розслідуються у даному кримінальному провадженні та викладених у повідомленні про підозру зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Андрія Короткевича-Лещенка – ред.) у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 17 січня 2023 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

ВАКС продовжив всі обов'язки, крім заборони покидати Київську область.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: