Реінтеграція Криму: Кабмін почне готувати кадровий резерв для півострова

Читать на русском
Уряд має намір зайнятися підготовкою кадрового резерву для тимчасово окупованого Криму. Верещук упевнена, що починати готувати держслужбовців для півострова треба вже зараз.
Фото: Офис президента України

Уряд має намір зайнятися підготовкою кадрового резерву для Криму.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр – міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час міжвідомчої наради, повідомляє Мінреінтеграції.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

За словами глави відомства, починати готувати держслужбовців для півострова треба вже зараз, не чекаючи на його звільнення від окупантів.

«Перспектива деокупації свідчить про те, що потрібно зайнятися цим питанням вже зараз – нам потрібні правоохоронці, працівники юстиції, освітяни та інші державні службовці. Найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму», – наголосила Верещук.

Міністр наголосила, що реінтеграція півострова має низку особливостей, які необхідно враховувати при розробці законодавчої бази та на практиці. Насамперед йдеться про «значну чисельність населення та тривалий період окупації».

Нагадаємо, на думку колишнього командувача військ США в Європі генерала Бена Годжеса, битва за Крим стане ключовою у війні Росії проти України.

При цьому начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляв, що Україна поверне Крим за допомогою військової сили та дипломатії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: