Окупанти проводять перегрупування на окремих напрямках – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Веселе, Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка Донецької області.

Російські війська продовжують проводити перегрупування окремих напрямах. Основні зусилля окупанти зосередили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Українські військові за добу відбили атаки в районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Веселе, Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка Донецької області.

Противник минулої доби завдав 6 ракетних і 24 авіаційних ударів, здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Фейкові перемоги: про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разівПо кілька разів росія повідомляла про захоплення Рубіжного, Пісків, Опитного, Мар'їнки та деяких інших населених пунктів. Більше – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках під ворожий вогонь потрапили десятки населених пунктів.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Наші підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 8 районів зосередження живої сили противника.

Росіяни продовжують зазнавати втрат, додали в Генштабі: «Для реабілітації поранених та прикриваючись цивільними, противник облаштував черговий військовий шпиталь у Херсонській області. На першому поверсі Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату розмістили військовослужбовців збройних сил російської федерації, а цивільних пацієнтів - перевели на інші поверхи. Медичне обладнання окупанти вилучили та перевезли з районної лікарні населеного пункту Велика Лепетиха».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський учора провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Обговорювалася ситуація на фронті, зокрема на Бахмутському напрямку.

Є також інформація, що новий масштабний наступ росії в Україні може розпочатися протягом десяти найближчих днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: