Мешканця Донеччини засудили на дев’ять років за допомогу «ДНР»

Читать на русском
Суд визнав його винним у сприянні діяльності терористичної групи чи терористичної організації та призначив 9 років позбавлення волі.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Житель смт Велика Новосілка Донецької області допомагав представникам «ДНР» та передавав інформацію про об'єкти, на території яких розміщувались Збройні сили України.

Про це йдеться у вироку, який опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається, під час судового розгляду стало відомо, що 27 лютого 2022 року чоловік вирішив допомагати представнику «ДНР», який виявився «оперуповноваженим 1 відділу 1 управління контррозвідки МГБ».

Обвинувачений протягом місяця пересилав інформацію про місцеве пасовище, закинуті майстерні та колишній консервний завод. Правоохоронці зазначили, що у той час там перебували представники ЗСУ.

При цьому, чоловік вину не визнав, хоча і не оспорював обставин справи. Суд визнав його винним у «сприянні діяльності терористичної групи чи терористичної організації» та призначив 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала двох колаборантів із Луганської області, які намагалися працевлаштуватись в українські держустанови.

Раніше СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Також в Україні винесли вирок трьом бойовикам, які штурмували українські міста в Донецькій та Запорізькій областях. Їх взяли в полон ще торік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: