Передавав дані про колег: на держзраді викрили підполковника СБУ

Читать на русском
СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.
ssu.gov.ua

СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Зрадником виявився підполковником СБУ. Відомо, що вже після повномасштабного вторгнення він почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ.

Чоловік також збирав дані про схеми розміщення блокпостів області. Він фотографував документи на особистий мобільний телефон, а відтак, використовуючи месенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Під час обшуків у підполковника виявили мобільні телефони, сім-картки російських операторів, гроші й інші докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру колишній ведучій телеканалів Віктора Медведчука Діані Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя російськими загарбниками.

Також повідомляли, що Офіс Генерального прокурора оголосив підозру російському командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олегу Тимошину в наказі про обстріл мирних українських міст, зокрема, удару по Дніпру 14 січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: