Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим – омбудсмен

Читать на русском
Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне звернення до грузинського ув'язнення.
facebook.com/SaakashviliMikheil

Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне звернення до грузинського ув'язнення.

Про це омбудсмен Людмила Денісова повідомила у Facebook.

Президент Грузії пояснила, чому не збирається помилувати СаакашвіліПрезидент Грузії заявила, що помилування Саакашвілі нібито тільки посилить розкол у грузинському суспільстві, тому він залишиться у в'язниці

«Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

14 січня було розпочато провадження за фактом скоєння злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії за утримання Саакашвілі.

«Визнання Михайла Саакашвілі потерпілим сталося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії», - наголосила Денисова.

За її словами, зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілий на різних стадіях кримінального провадження.

Денісова додала, що справа Саакашвілі й надалі перебуває на її контролі.

Нагадаємо, раніше прокуратура Грузії відмовилася надати Саакашвілі статус потерпілого.

Днями Саакашвілі заявив, що проводив таємні зустрічі з Олександром Лукашенком у Лондоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: