Виведення заарештованих коштів: трьох обвинувачених примусово приведуть в суд

Читать на русском
Столичний райсуд застосував до трьох обвинувачених примусовий привід в засідання, оскільки вони не ходять на слухання справи.

Столичний районний суд застосував примусовий привід до трьох обвинувачених у справі про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Таке рішення 23 грудня ухвалив Солом'янський райсуд Києва, повідомляє «Слово і діло».

«Застосувати до обвинуваченого привід в судове засідання, яке відбудеться 21 лютого 2023 року об 11:30... Застосувати до обвинуваченої (Оксані Гнатів – ред.) привід в судове засідання... Застосувати до обвинуваченого привід в судове засідання... Виконання ухвали покласти на детективів Національного антикорупційного бюро України. Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора п'ятого відділу управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують Олега Гармаша, Оксану Гнатів , Вадима Каганова та Михайла Варшавського. Слідство встановило, що суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно з вироком, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: