«Укрпошта» обміняла перший мільйон LED-ламп за програмою ЄС

Читать на русском
Впродовж тижня українці обміняли перший мільйон ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи.

Впродовж тижня українці обміняли перший мільйон ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи.

Про це повідомляє пресслужба «Укрпошти» в неділю, 5 лютого.

Програма із заміни старих лампочок на енергозберігаючі повноцінно запрацювала: як обмінятиПовноцінно стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Для обміну потрібно подати заявку в додатку Дія або просто прийти на Укрпошту з лампами, паспортом та податковим номером.

Програма стартувала в обласних центрах та великих містах України, куди було доставлено перші 4 млн ламп.

«Укрпошта» зазначила, що найактивніше обмінювали лампи у Києві, Дніпрі та Харкові. Лише за тиждень кияни обміняли понад 162 000 ламп, дніпряни – понад 88 000, харків'яни – 80 000, а львів'яни – 69 000.

«Статистика, яку ми бачимо, – це переважно люди, які прийшли до відділень «Укрпошти» без попередньої реєстрації. Звичайно, за тиждень охочих обміняти лампи викликалося більше: ті, хто зареєструвався в «Дії», тільки з середи почали отримувати підтвердження на обмін, деякі вже встигли прийти у відділення, а дехто отримає лампи наступного тижня», - прокоментував генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Крім того, як зазначив Смілянський, до кінця лютого завдяки пересувним відділенням «Укрпошти» лампи мають надійти і до найменших сіл по всій країні.

В Україні з 30 січня повноцінно запрацювала програма обміну п'яти старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп. З 16 січня програма стартувала у режимі бета-тестування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: