Правоохоронці викрили російського бізнесмена, який вивів в офшори понад 250 млн грн

Читать на русском
Правоохоронці викрили російського бізнесмена на організації схеми виведення в офшори через підконтрольні фірми понад 250 млн грн.
t.me/dsr_npu

Правоохоронці викрили російського бізнесмена на організації схеми виведення в офшори через підконтрольні фірми понад 250 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань НПУ у Telegram.

Відомо, що поліцейські встановили ряд українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену. За допомогою цих підприємств росіянин налагодив механізм для виведення з України коштів в підконтрольні офшорні компанії.

Офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов’язання перед «кредитором». Надалі це давало підстави, в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з росією та Білоруссю, безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми.

«Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування», – додають у поліції.

В результаті таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн грн, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн грн.

«Ці кошти могли бути використані російським бізнесменом для фінансування власного бізнесу в рф та сплати податків країні-агресору», – наголошують у повідомленні.

Наразі суд наклав арешт на корпоративні права російського бізнесмена, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання. Слідство триває.

Нагадаємо, СБУ заблокувала активи російської енергетичної компанії, яка незаконно завозила свої товари до України.

Також повідомляли, що правоохоронці заарештували оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництва вартістю майже 100 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: