В Україні заарештовано майно російського олігарха Усманова майже на 2 млрд гривень

Читать на русском
СБУ виявила на території декількох морських портів понад 160 тисяч тонн української залізної руди. Партія належала компанії російського олігарха Алішера Усманова.

В Україні заарештовано партію залізної руди, яка належить компанії російського олігарха Алішера Усманова. Заарештоване майно оцінюється у суму майже 2 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«У результаті слідчо-оперативних дій спільно з детективами БЕБ встановлено місцезнаходження підпільних складів рф, де зберігали понад 160 тис. тонн української залізної руди. Приховану сировину виявлено на території декількох морських портів України. Загальна вартість вилучених корисних копалин становить майже 2 млрд грн. Встановлено, що знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля Алішера Усманова», – повідомили в СБУ.

Сировину намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію росії, а після цього – передати на потреби металургійної галузі та військово-промислового комплексу рф.

Однак на майно накладено арешт та вирішується питання його передачі до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, у листопаді правоохоронці Німеччини після обшуків на яхті Алішера Усманова конфіскували 30 картин вартістю близько 5 млн євро.

Раніше Міністерство юстиції попросило конфіскувати на користь держави активи депутата держдуми росії Бориса Пайкіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: