Українські захисники ефективно застосовують озброєння зі США – Резніков

Читать на русском
Американське озброєння ефективно застосовується українськими захисниками. Обидві сторони впевнені у перемозі України, наголосив міністр оборони України Олексій Резніков.

Міжнародні партнери України переконалися, що все озброєння та обладнання, що доставляється зі США, ефективно застосовується українськими захисниками.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков після зустрічі у Києві з генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем та американською делегацією.

«Довіра - це те, на чому побудовані наші відносини. Транспарентність усіх без винятку процесів – те, чого ми досягли і продовжуємо дотримуватися. Питання постачання зброї та її обліку приділяється дуже пильна увага до Міноборони та ЗСУ», – зазначив Резніков.

Яку зброю з початку повномасштабної війни передали та обіцяли передати Україні – підрахунки BloombergЗ початку повномасштабної війни Захід надав Україні понад 4 тисячі одиниць бронетехніки, артилерійських гармат, літаків та іншого озброєння.

Він додав, що делегація інспекторів США позитивно наголосила на перших результатах впровадження Міністерством оборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів та контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

За словами Резнікова, під час зустрічі обговорювалася подальша робота з автоматизації щодо забезпечення контролю та запобігання корупції.

«І я, і пан Сторч висловилися за важливість контролю. Наші партнери переконалися, що все озброєння та обладнання, що доставляється зі США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками», – зазначив міністр оборони України.

Обидві сторони висловили впевненість, що Україна переможе і у партнерстві на всіх етапах «цієї боротьби зі злом світового масштабу».

Також Резніков наголосив, що вже зараз необхідно закладати фундамент для співпраці після війни – треба буде відновлювати незалежну та суверенну Україну, не пострадянську.

Нагадаємо, Олексій Резніков після розмови з міністром оборони США анонсував добрі новини.

Також Резніков розповів, яку роль західні танки відіграють на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: