Стало відомо, скількох депортованих у рф дітей вже повернули в Україну

Читать на русском
Вдалося ідентифікувати та верифікувати дані майже 14 тисячі дітей, які були викрадені та депортовані російською армією, лише 125 з них Україні вдалось повернути назад додому.
Ілюстративне фотоУкрінформ

В Україну вже повернули 125 дітей, що були незаконно вивезені у росію із тимчасово окупованих територій. Загалом країна-агресор викрала майже 14 тисяч українських дітей.

Про це під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі повідомила радниця-Уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

«Нам вдалося ідентифікувати та верифікувати дані майже 14 тисячі дітей, які були викрадені та депортовані російською армією, і, на жаль, можемо сказати, що лише 125 з них нам вдалось повернути назад додому. Здається, що це зовсім мало, але за кожною одиничкою стоїть доля української дитини, такої важливої дитини», – сказала Герасимчук.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

При цьому, радниця наголосила, що від початку повномасштабного вторгнення окупаційні війська вбили в Україні 456 дітей.

«Але поки йшла наша презентація, ми дізналися, що з-під завалів в Дніпрі витягли ще одну дитину, яку вбили рашисти», – додала Герасимчук.

Згідно з її словами, відомо про 897 дітей, які були поранені через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

«Навіть якщо фізичне тіло не постраждало від бомбардувань рф, в кожну українську дитину влучила війна. Понад 7,5 млн українських дітей, які проживали на території нашої країни до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну постраждали», – сказала радниця.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини і Луганщини росіяни заздалегідь складають списки школярів, яких можна буде мобілізувати після досягнення повноліття.

Раніше ми повідомляли, що від початку 2023 року росія викрала близько двох тисяч дітей з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: