ВРП відсторонила від правосуддя підозрюваного суддю Чернігівського адмінсуду

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про тимчасове відсторонення від правосуддя підозрюваного служителя Феміди.
Дмитро Лобанфото: lhs.net.ua

Вища рада правосуддя до 10 січня відсторонила від суддівства суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 16 листопада ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя ухвалила: задовольнити клопотання виконувача обов'язків генерального прокурора Романа Говди та тимчасово, до 10 січня 2022 року, відсторонити суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Лобана Дмитра Вікторовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд відпустив підозрюваного Лобана під заставу з обов'язками.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: