Відмовляють ноги: Денісова повідомила про погіршення стану Саакашвілі

Читать на русском
Стан Саакашвілі різко погіршився - у нього відмовляють ноги, він практично не може приймати їжу, шанує слабкість і безсоння.
facebook.com/SaakashviliMikheil

У колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі різко погіршився стан здоров'я - у нього відмовляють ноги та порушена артикуляція мови.

Про це заявила уповноважена Рада з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Занепокоєна погіршенням стану здоров'я громадянина України, голови виконавчого комітету Національної ради реформ за Президента України Михайла Саакашвілі. Він попросив допомоги лікаря під час судового засідання у міському суді Тбілісі. У Михайла порушено артикуляцію мови і почали відмовляти ноги», – заявила вона.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

Саакашвілі практично не може приймати їжу, внаслідок чого він втратив близько 12 кілограм і постійно відчуває слабкість і безсоння. Також, як зазначила український омбудсман, до руставської пенітенціарної установи, де пеебуває Саакашвілі, з грудня минулого року не допускають незалежних лікарів.

За словами Денісової, це свідчить про відсутність належного лікування, визначеного консиліумом медиків, зібраних на вимогу народного захисника Грузії, що прирівнюється до тортур.

«Закликаю владу Грузії забезпечити Саакашвілі належну медичну допомогу та дотримуватися норм міжнародного права. Зокрема, третю статтю Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано тортурам або нелюдському або такому, що принижує гідність», - заявила вона.

Також Денісова додала, що у залі суду Саакашвілі зазначив, що стурбований наслідками воєнних дій росії проти України, хотів би бути поруч та допомагати героїчному народові України.

Нагадаємо, Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після його відправили до в'язниці у місті Руставі. Там він оголосив голодування.

Стан здоров'я Саакашвілі погіршився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: