Голова Єврокомісії та 15 єврокомісарів прибули до України

Читать на русском
До Києва у четвер, 2 лютого, на чолі з президентом ЄК Урсулою фон дер Ляйєн прибули 15 європейських комісарів.
фото Twitter

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель та єврокомісари у четвер, 2 лютого, прибули до Києва.

Про це вони повідомили у Twitter.

Вступ до Євросоюзу: як Україна виконує рекомендаціїЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для членства у Європейському Союзі, – на інфографіці.

«Приємно повернутися до Києва, вчетверте після вторгнення росії. Цього разу з моєю командою комісарів. Ми зібралися тут разом, щоб показати, що ЄС як ніколи твердо підтримує Україну. І для подальшого поглиблення нашої підтримки та співробітництва», – написала фон дер Ляйєн.

Завтра голова ЄК візьме участь у саміті Україна – ЄС. Крім того, у неї заплановано зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Як зазначив Боррель, він прибув до Києва, щоб «передати потужний сигнал підтримки ЄС усім українцям, які захищають свою країну».

«Допомога Євросоюзу досягла 50 мільярдів євро з початку війни росії. Європу об'єднали з Україною з першого дня. І буде з вами, щоб перемагати та відновлюватись», – заявив він.

До Києва на чолі з президентом ЄК для участі у спільному з українським урядом засіданні прибули 15 європейських комісарів. Весь перелік оприлюднила Європейська комісія.

«Візит Колегії є яскравим символом підтримки Єврокомісією України перед неспровокованою та невиправданою агресією росії. Засідання Комісії та уряду України надасть можливість обмінятися думками щодо багатьох напрямків співпраці між ЄС та Україною та обговорити майбутню реконструкцію, а також європейський шлях країни. Це також можливість поглибити подальшу співпрацю з Україною», – зазначили у Єврокомісії.

Нагадаємо, 3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Як повідомили у МЗС, на ньому порушать питання щодо вступу України до Євросоюзу.

17 січня Єврокомісія перерахувала Україні перші у цьому році 3 мільярди євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: