САП скерувала до суду справу ексголови Харківської облради

Читать на русском
Антикорупційний прокурор склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівництва Харківської облради.
Артур Товмасян

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його ексзаступника Андрія Малиша та адвоката-посередника Руслана Танабаша, яким інкримінують одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«31 січня 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до ВАКС обвинувальний акт за обвинуваченням трьох осіб, а саме голови Харківської обласної ради, його заступника (посади вказані на момент вчинення злочину) та їхнього спільника, який здійснює адвокатську діяльність, в одержанні 1,05 млн грн неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн зловмисників затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: