НАБУ завершило розслідувати справу ексголови Харківської облради Товмасяна

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про достатність доказів у справі ексголови Харківської облради для скерування її до суду.
Артур Товмасян

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його ексзаступника Андрія Малиша та адвоката-посередника Руслана Танабаша в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування стосовно голови Харківської обласної ради, його заступника, а також спільника-адвоката, підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн. 7 липня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії голови та його заступника кваліфікували за ч. 4 ст. 368 КК України, а спільника – за ч.5 ст.27, ч.4 ст. 368 КК України», – інформує відомство.

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: