У Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги для України

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена незабаром планує оголосити новий пакет військової допомоги Україні.

Адміністрація президента США Джо Байдена незабаром планує оголосити новий пакет військової допомоги Україні.

Про це під час спілкування з журналістами заявила перший заступник речника Білого дому Олівія Далтон.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Ми зараз відправляємо значну частину зброї та допомоги у сфері безпеки Україні, щоб задовольнити їхні потреби на полі бою у відповідь на російську агресію. Ми вже відправили артилерію, боєприпаси, броньовані транспортні засоби, важливе обладнання для ППО. Ми регулярно спілкуємося з (українською стороною — ред.) щодо їхніх потреб на полі бою. Я очікую, що ми матимемо більше допомоги в галузі безпеки, про яку ми зможемо оголосити незабаром», - сказала вона.

У той же час Далтон не стала коментувати заяву президента США Джо Байдена про те, що США поки що не надсилатимуть в Україну винищувачі.

Попередній американський пакет допомоги Україні в галузі безпеки на суму понад $3 мільярди було оголошено 6 січня.

Нагадаємо, 31 січня Транспортне командування США надіслало першу партію бойових машин піхоти Bradley до України в рамках військової допомоги з боку Сполучених Штатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: