На Харківщині не ідентифікували ще понад 400 вбитих росіянами людей

Читать на русском
У Харківській області залишаються неідентифікованими ще понад 400 загиблих, яких виявили на звільнених від російських військ територіях.
Національна поліція України

У Харківській області залишаються неідентифікованими ще понад 400 загиблих, яких виявили на звільнених від російських військ територіях.

Про це повідомляє Національна поліція України у Фейсбуці.

«В Україні щодня триває робота з ідентифікації тіл загиблих громадян внаслідок збройної агресії росії. Криміналісти поліції попри погодні умови виконують складну роботу зі встановлення вбитих росією мирних людей», – йдеться в повідомленні.

Криміналістам від початку роботи на звільнених від російських загарбників територіях Харківщини вдалося ідентифікувати 199 тіл. Їх знайшли у братських могилах, на вулицях, у будинках, стихійних похованнях.

Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війниРакетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.

Зазвичай, лише за допомогою генетичної експертизи можна ідентифікувати вбитих. Спеціалісти-криміналісти відбирають зразки ДНК від родичів загиблих, і за допомогою мобільних лабораторій на місці події проводять дослідження.

«ДНК-лабораторії дозволяють впродовж 105 хвилин виділити ДНК-профіль загиблого та порівняти його з вилученими у родичів зразками», – додають у повідомленні.

Станом на 28 січня лише на Харківщині залишаються неідентифікованими ще понад 400 тіл загиблих людей, виявлених на деокупованих територіях.

Нагадаємо, Європейський Союз вивчає способи створення спеціальної прокуратури для розслідування воєнних злочинів росії під час війни проти України.

На інфографіці «Слово і діло» можете побачити найкривавіші теракти росії під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: