В Пекіні завершились Олімпійські ігри: яке місце посіла Україна

Читать на русском
У Пекіні завершилися змагання на зимових Олімпійських іграх. Україна з однією срібною медаллю замикає топ-25 медального заліку.
Getty Images

У Пекіні завершилися змагання на XXIV зимових Олімпійських іграх. Україна з однією срібною медаллю замикає топ-25 медального заліку.

Про це свідчать дані сайту Олімпійських ігор.

Україна завершила Олімпіаду розділивши 25-26-те місця в медальному заліку завдяки срібній медалі фрістайліста Олександра Абраменка.

У Пекіні завершилися змагання на зимових Олімпійських іграх. Україна з однією срібною медаллю замикає топ-25 медального заліку.
olympics.com

У загальнокомандному заліку першими стали норвежці. Вони вибороли 16 золотих, 8 срібних та 13 бронзових нагород. За ними йдуть німці та китайці. Зауважимо, що російські спортсмени були позбавлені права виступати під своїм прапором через санкції, пов’язані з допінгом.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

Урочиста церемонія закриття Ігор ХХIV Олімпіад в Пекіні почнеться сьогодні, 20 лютого, о 14:00 за київським часом. Наступна зимова Олімпіада відбудеться в Італії, в Мілані й Кортіна д’Ампеццо, 6-22 лютого 2026 року.

Нагадаємо, на церемонії закриття Ігор прапор України нестиме досвідчена біатлоністка та олімпійська чемпіонка-2014 з біатлону Олена Білосюк.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: